Korvien rei´itys

blomdahlpiercing

Lapsella unelmana Blomdahl korvien rei´itys? Vastaamme yleisiin kysymyksiin.

Onko perheen nuorin ilmaissut jo haaveistaan kotonanne? Kun lapsi tulee tiettyyn ikään on lähes mahdotonta välttää aihe korvien  rei´ityksestä ja korvakoruista. Kieltämättä eri korvakorumallien käyttäminen ilahduttaa mieltä ja saa aikuisen, kuin myös lapsen tuntemaan olonsa säteileväksi. Jokaisen henkilökohtainen korumatka on elinikäinen, mutta milloin se kannattaa aloittaa? Saako lapsi päättää milloin on valmis vai onko vanhemman syytä ohjeistaa odottamaan? Mitkä ovat riskit?

Aloitetaan siitä, että lapsesi on kertonut toivovansa korvien rei´itystä itselleen, ja olet vanhempana alkanut miettimään onko se hyvä idea. Paras asia mitä voit tehdä on lukea aiheesta, mitä kannattaa huomioida ennen ja jälkeen korvien rei´ityksen? Ehkä haluat ottaa esimerkkiä muista, mutta loppupelissä tiedät itse mikä on paras lapsellesi.

Mikä on paras ikä korvien rei´itykselle?

Tähän ei tietenkään ole olemassa täysin yksinkertaista vastausta. Yleisesti ottaen ei ole olemassa ikää, joka olisi huonompi kuin toinen. On myös yhtä paljon mielipiteitä, kun mitä vanhempia on. Kulttuurillisetkin erot vaikuttavat paljon. Monessa maassa on yleistä, että lapsen korvat rei´itetään jopa muutaman kuukauden ikäisenä, kun taas joissain maassa korvien rei´itys on jo itsessään epätavallista.

Vuosien kokemukseen ja asiantuntijuuteen perustuvan tiedon mukaan on tyypillistä, että koulun alkaessa lapsilla herää kiinnostus ja innostus korvakoruihin. Tämä tapahtuu pohjoismaissa noin 6- 7 vuoden ikäisenä. Vaikutteita saattaa tulla vanhempien kannustuksesta sillä lapsi kasvaa ulos tarhaiästä, vaikutteet saattavat tulla myös siitä, että lapsi näkee muilla saman ikäisillä korvakoruja. Osa vanhemmista kokee, että hetki on oikea, kun lapsi osaa itse huolehtia puhdistuksesta, kun taas osa kokee, että erityisesti 10- 12 vuoden ikäluokka on sopiva hetki. Lain näkökulmasta kuka tahansa alle 18- vuotias tarvitsee vanhempien suostumuksen tai huoltajan mukaansa rei´itys tilanteeseen. Toisin sanoen, se on vanhempien päätettävissä haluavatko he, että lapsen korvia rei´itetään. Suomessa on yleistä, että tilanne katsotaan tapauskohtaisesti, kun on kyseessä esimerkiksi alle 6- vuotias. Blomdahl korvien rei´ittäjä on asiantunteva ammatilainen, joka luo asiakkaalle turvallisen ja miellyttävän rei´ityskokemuksen.

Onko korvien rei´itys vaarallista?

Korvien rei´itys ei ole vaarallista, mutta kuin iho lävistetään, on aina olemassa riksi tulehtumiselle. Korvien rei´ityksessä komplikaatiot ovat kuitenkin melko harvinaisia. Kun rei´itetty alue pysyy puhtaana, kuivana ja saa hengittää, niin parantuminen pitäisi tapahtua nopeasti. Lapsia on hyvä muistuttaa siitä, että korvakorun kosketteleminen likaisilla käsillä on kiellettyä.

Puhe allergioista nousee usein esiin, kun keskustellaan korvien rei´ityksestä. Allergisoituminen ja herkistyminen voi tapahtua missä elämänvaiheessa tahansa. Lävistys saa ihon herkistymään helpommin epäsoveliaille materiaaleille kuin nikkeli, palladium, koboltti jne. Jopa kulta ja hopea saattavat herkistää lävistettyä ihoa. siitä syystä Blomdahl käyttääkin ainoastaan mahdollisimman turvallisia ja puhtaita materiaaleja. Blomdahl tuotteet ovat suunniteltu yhdessä ihotautilääkäreiden kanssa ja korumme soveltuvat kaikille, jopa herkästä ihosta ja materiaali - ja kontaktiallergioista kärsiville.

Kuinka korvien rei´itys tehdään?

Vaikka lapset ovat usein kovin innoissaan vihdoin koittavasta korvien rei´ityksestä, on tavallista, että epäröinti voimistuu, kun ensimmäinen korva on jo rei´itetty. Tästä syystä Blomdahl on kehitellyt ainutlaatuisen tekniikan, jolla molemmat korvakorut rei´itetään samalla aikaan, käyttäen kahta instrumenttia. Tekniikka on nopea, turvallinen ja usein mukavampi lapselle ( sekä aikuiselle).

Blomdahl asiantuntijat ovat koulutettuja ja käyttävät ainoastaan steriilejä välineitä korvien rei´itykseen. Blomdahlin omalla ihotussilla merkitään kohta rei´itykselle, jonka jälkeen alue puhdistetaan huolellisesti. Itse rei´ityskoru on täysin steriilissä pakkauksessa ja asetetaan rei´itysinstrumenttiin, joka on myös huolellisesti puhdistettu. Kaikki osat, jotka osuvat ihoon rei´ityksen yhteydessä ovat steriilejä eivätkä ole olleet kosketuksissa mihinkään ennen rei´itystä.

Sattuuko se?

Kyllä, ei, ehkä vähän. Kuten aikuisillakin, lapsilla myös on eri kipukynnykset. Joku sanoo tuntevansa pientä polttelua, toinen sanoi kivun muistuttavan hyttysen puremaa. Rei´itetty alue eli esimerkiksi korvanlehti saattaa tuntua hieman kuumenneelta ja herkältä heti rei´ityksen jälkeen, mutta se menee pian ohi.

Mitä on syytä miettiä korvien rei´ityksen jälkeen?

Monille lapsille kuin myös vanhemmille korvien rei´itys on suuri hetki. Tehkää jotain hauskaa juhlistaaksenne tätä jännittävää ja innostavaa kokemusta, joka on nyt takana päin!

Kestää noin kuusi viikkoa, että korvanlehti parantuu. Parantumisvaiheessa on äärimmäisen tärkeää antaa alueen hengittää, huolehtia puhtaudesta sekä pitää alue kuivana, jotta vältyttäisiin tulehduksilta. On myös tärkeää kertoa lapselle tai nuorelle jälkihoidon tärkeydestä. Lapsi tai hänen ystävänsä eivät saa koskea korua likaisilla käsillään. Esimerkiksi vaatteita pukiessa on syytä olla hieman varovainen alkuun.

Kun autat lasta jälkihoidossa, pese kätesi ennen kuin käsittelet aluetta. Suosittelemme suihkuttelua veden alla tai Blomdahl Aftercare Wipes - jälkipuhdistusliinojen käyttöä päivittäin.

Aloituskorujen jälkeen vaihdetaan toisiin korvakoruihin. Lisää tietoa rei´ityskorvakorujen vaihdosta toisella välilehdellä.

Noin 6 viikon kuluttua (noin 12 viikkoa ruston osalta) voit vaihtaa lävistyskorut muihin korvakoruihin.

Mutta tiesitkö, että lävistysten täydelliseen paranemiseen voi mennä jopa vuosi, ja nikkeliallergian kehittymisen riski on suurimmillaan tämän ensimmäisen vuoden aikana? Valitsemalla korvakorusi tässä vaiheessa erityisen huolellisesti voit auttaa ihoasi pysymään terveenä ja voit säästyä allergioilta.
Yhteistyössä ihotautilääkäreiden kanssa Blomdahl on kehittänyt ihoystävällisiä korvakoruja, jotka on todettu hellävaraisiksi iholle ja siten sopivat kaikille, erityisesti niille, jotka ovat juuri ottaneet korvalävistykset.
Yksi vinkki helpottamaan paranemisprosessia ensimmäisenä vuonna on käyttää Blomdalin riipuskorvakoruja. Ne helpottavat vasta lävistettyjen reikien ympäristön pitämistä puhtaana, kuivana ja ilmavana.

https://youtu.be/_TOe6s1xbXQ